REUTERS

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA).

Незареєстрованими джерелами викидів двоокису токсичної сірки є вугільні електростанції, металургійні комбінати і нафтогазові родовища на Близькому Сході, у Мексиці та Росії. Це виявили під час аналізу супутникових даних з 2005 по 2014 рік, зазначається у заяві NASA.

Читайте такожВчені дізналися причину кисневої катастрофи на Землі

Відео дня

За інформацією NASA, аналіз також засвідчив, що супутникові оцінки викидів були вдвічі чи втричі вищими, ніж повідомлялося у відкритих джерелах цих регіонів.

Нова комп’ютерна програма, а також поліпшення у процесі обробки супутникових спостережень, допомогли дослідникам NASA виявити раніше невідомі джерела забруднення навколишнього середовища.

Дослідники також виявили місцезнаходження 75 природних джерел діоксиду сірки у вигляді сплячих вулканів, які повільно випускають токсичні гази. Багато вулканів перебувають у віддалених місцях і не контролюється, тому супутникові дані є першими відомостями, які дозволяють забезпечити регулярну щорічну інформацію про ці вулканічних викидах, зазначають у NASA.