В Дании из-за глобального потепления могут ввести налог на красное мясо / УНИАН

У Данії можуть ввести податок на свинину, яловичину і баранину. Таку пропозицію данської союзу з етики розглядає місцевий уряд. Про це з посиланням на французьку радіостанцію Europe 1 пише "ТАСС".

Читайте такожВчені назвали головні загрози для людства

Таким способом експерти пропонують боротися з глобальним потеплінням.

Відео дня

Вчені пояснюють, що, за даними Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), на тваринництво припадає близько 15% світових викидів парникових газів. Тому, стимулюючи людей знизити споживання червоного м'яса, можна зменшити і кількість шкідливих викидів в атмосферу.

Пропозицію Ради з етики підтримують не всі. Інший консультативний орган - Рада по сільському господарству і продовольству - висловився проти, зазначивши, що з глобальним потеплінням потрібно боротися в усьому світі, а обмеження, встановлені тільки в одній країні, клімату не допоможуть.

Читайте такожУ Таїланді більше 20 людей померли через сильну спеку

Уряд наразі вивчає висунуту пропозиція - у ній ідеться про поетапне введення податків на всі види червоного м'яса. Якщо вона буде прийнята, в довгостроковій перспективі обмеження може зачепити й інші продукти, що завдають шкоди навколишньому середовищу.