Порошенко в Йокогамі відвідав найбільш екологічну ТЕС / president.gov.ua

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко в рамках свого візиту до Японії відвідав теплову електростанцію "Isogo", яка знаходиться в японському місті Йокогама та є найбільш ефективною і екологічною теплоелектростанцією у світі.

Електростанція є однією з перших у світі теплових електростанцій, яка використовує ефективні технології для очищення викидів в атмосферу. На сьогоднішній день "Isogo" є світовим лідером за критерієм екологічності – викиди оксиду вуглецю та сірки доведені практично до нуля.

Читайте такожНебезпечне повітря: чим дихають українці

Відео дня

Під час зустрічі з керівництвом компанії президент запросив японських фахівців до України для обміну досвідом та впровадження подібних технологій в нашій країні.

"Ми плануємо модернізувати наші теплоелектростанції для того, щоб позбутися залежності від постачання російського вугілля і газу, постачати його з інших ринків", - сказав глава держави під час відвідання станції.

На переконання Порошенка, українсько-японське співробітництво у галузі енергозбереження є найперспективнішим, а досвід японських компаній - дуже цінним.