Michael Coghlan / flickr.com

В індійській столиці збільшать кількість автобусів на дорогах для боротьби із забрудненням повітря.

Читайте такожВ ООН зафіксували рекордне зростання парникових газів у атмосфері

Про це в ефірі телеканалу IBN-CNN повідомив міністр транспорту столичного регіону Індії Гопал Рай, передають "РИА Новости".

Відео дня

"Ми плануємо ввести чотири тисячі комерційних автобусів і дві тисячі шкільних автобусів на метані, які будуть функціонувати як громадський транспорт", — заявив він.

Цей захід обумовлено тим, що влада індійської столиці для боротьби з забрудненням повітря з 1 по 15 січня 2016 року планує провести експеримент, дозволивши виїзд на дороги приватним автомобілям з парними і непарними номерами по парних і непарних днях відповідно.

Крім того, планується збільшити кількість авторикш на вулицях міста у два рази. Влада індійської столиці також хоче особливим чином маркувати смуги для громадського транспорту, а також до 25 грудня — 1 січня відремонтувати всі дороги.

Раніше в Нью-Делі був введений податок на комерційний вантажний транспорт, який в'їжджає у столичний округ. Податок складе від 700 до 1300 рупій (близько 10-20 доларів) за автомобіль і буде стягуватися столичною владою. При цьому пасажирський транспорт і карети "швидкої допомоги" будуть від нього звільнені.

Читайте такожЕлектронні сигарети шкодять легеням так само, як і звичайні - вчені

Як повідомлялося, раніше ВООЗ визнала індійську столицю містом із найбруднішим повітрям. Дослідження проводилося на основі даних із 1600 міст по всьому світу.