REUTERS

Автоконцерн Toyota вперше продемонстрував концепт-кар FCV Plus, що працює на водні, і який здатний "ділитися" невикористаною електрикою, повідомляє РИА Новости.

"Якщо сказати дуже коротко, то це батарейка або електростанція на колесах. Автомобіль FCV Plus здатний виробляти надлишок енергії і "віддавати" її на обслуговування житлового будинку або "ділитися" електрикою з енергосистемою району", - пояснив переваги автомобіля представник компанії.

Читайте такожУ Києві стартував марафон електромобілів (фотогалерея)

Відео дня

Після того як машина вичерпає термін використання як автомобіль, вона може продовжити служити в якості домашнього генератора.

У 2014 Toyota почала продаж першого в світі автомобіля Mirai, який працює на водні. Автоконцерн позиціонує Mirai як автомобіль майбутнього ("міраї" по-японськи означає "майбутнє"). Його головна особливість - водневий двигун, який працює за рахунок енергії, що виділяється при з'єднанні водню і кисню. До початку продажів багато хто сумнівався, що попит на нього буде стійким, насамперед через ціни - близько 70 тисяч доларів. Однак скептики були осоромлені першими результатами: Toyota розраховувала за рік продати 400 таких автомобілів, проте до осені число замовлень на нього перевищило 3 тисячі.