REUTERS
 

Про це на брифінгу сказав заступник міністра екології Сергій Курикін.

«У нас сьогодні немає можливості здійснювати моніторинг на цій території. Наше міністерство нещодавно ініціювало звернення до РНБО та Міністерства закордонних справ з проханням поставити перед місією ОБСЄ питання про можливості залучення представників моніторингової місії ОБСЄ до збору саме екологічної інформації», - сказав Курикін.

За його словами, допомога представників ОБСЄ дозволить міністерству отримувати інформацію про екологічну ситуацію у зоні АТО для оцінки завданої шкоди.

Відео дня

При цьому чиновник також наголосив, що завдяки цьому відомство могло б вже зараз брати участь у коригуванні стратегії відновлення та нормалізації життя в зоні АТО після повернення її під контроль української влади.

Читайте такожЄ небезпека підвищення рівня радіації у Донецьку через вибух на заводі хімвиробів - екологи

Як повідомляв УНІАН, ОБСЄ та Державна служба з надзвичайних ситуацій України запустили проект із очищення території на сході України від залишків вибухових бойових речовин вартістю майже в 1 млн євро.

За словами представників ОБСЄ, проект розрахований на 1,5 року і буде реалізований на території, підконтрольній владі України.

Проектом передбачається надання технічної допомоги в оснащенні піротехнічних підрозділів ДСНС, що виконують завдання з гуманітарного розмінування території Донецької і Луганської областей.

Зокрема, передбачається придбання спеціальних автомобілів для перевезення вибухонебезпечних предметів, вибухозахисних костюмів важкого типу, індивідуальних засобів захисту піротехніків, засобів пошуку вибухонебезпечних предметів та інше.