ГСЧС: пенная атака сейчас не имеет смысла / Фото УНИАН

Спекотна погода перешкоджає гасінню пожежі на нафтобазі під Васильковом. Про це говорять рятувальники, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За словами вогнеборців, спека разом із високою температурою від вогню спричиняють займання палива, котре розлилося поблизу місця пожежі.

Таку точку зору критикує представник власника нафтобази, директор з маркетингу "БРСМ" Олександр Мельничук. Він висунув претензії керівництву Державної служби з надзвичайних ситуацій, що рятувальники напередодні забрали машини і фактично припинили роботи з гасіння вогню, через що, мовляв, стався новий вибух і поновлення пожежі.

Відео дня

На підвищених тонах ці закиди спростовував керівник ДСНС Микола Чечоткін. Він запитав представника "БРСМ", чому той не з'являвся в попередні дні гасіння пожежі. А також заявив, що якби на нафтобазі був порядок, то займання взагалі б не сталося.

Читайте такожДСНС: вся необхідна техніка для ліквідації пожежі перебуває на нафтобазіЖурналістам Чечоткін на власному автомобілі влаштував невелику екскурсію, щоб показати наявність рятувальної техніки. Та пояснив, що на даному етапі активне гасіння не має сенсу.

"Охолодження не проводиться, тому що це небезпечно для життя. Як тільки загроза знизиться, ми приступимо до гасіння", - запевнив він.