lesvesti.ru

Про це оголосило 11 червня американське федеральне Агентство з охорони навколишнього середовища, повідомляє ТАСС.

Воно опублікувало висновок, який спирається на свіжі наукові дані про те, що такі викиди становлять небезпеку для здоров'я людини. У зв'язку з цим Агентство відзначило, що відкриває 60-денний період збору коментарів зацікавлених сторін і громадськості з приводу своїх планів виробити для американських авіаперевізників стандарти викидів газів, що викликають парниковий ефект.

Передбачається, що ці американські стандарти будуть ув'язані з тими, які зараз готує Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО), уточнило Агентство. За його відомостями, "очікується, що стандарти ІКАО будуть затверджені на початку 2016 року".

Відео дня

Читайте такожОбама: зміни клімату - головна загроза мируУ відповідності з викладеною природоохоронним відомством інформацією, частка викидів американської цивільною авіацією газів, що призводять до утворення парникового ефекту складає майже третину загальносвітових - 29%, А в секторі транспорту США авіація відповідальна за викид приблизно 11% об'ємів газів, що викликають парниковий ефект.

Нинішнє рішення не буде поширюватися на військову авіацію США і на літаки з поршневими двигунами, підкреслило Агентство.

Раніше УНІАН повідомляв, що Китай все-таки зможе зменшити викиди парникового газу до 2025 року, стверджується в новому дослідженні Лондонської школи економіки. Як відзначають фахівці, скорочення викидів вуглекислоти в атмосферу може наступити на п'ять років раніше, ніж очікувалося.