studentperspectives.wordpress.com

За даними ООН, при нинішніх темпах споживання і виробництва людству для підтримки звичного способу життя вже за 20 років будуть потрібні ресурси трьох таких планет, як Земля. Якщо людина продовжить політику бездумного споживання природних ресурсів, то вже в найближчому майбутньому це в три рази перевищить її нинішні апетити.

День еколога – це можливість пробудити у свідомості людей необхідність свідомого підходу до усього навколишнього, дбайливого споживання природних багатств планети. Головною темою сьогоднішнього свята є девіз «Сім мільярдів бажань. Одна планета. Споживай дбайливо».

Читайте такожGreenpeace звинуватив ряд модних брендів у забрудненні навколишнього середовища

Відео дня

В Україні Всесвітній день навколишнього середовища перетворюється у по-справжньому «народну подію». Сьогоднішній День еколога в Києві буде супроводжуватися багатьма яскравими видовищами: вуличними мітингами і парадами велосипедистів, «зеленими» концертами і збором сміття у парках та скверах, висадкою дерев і багатьма іншими заходами.

Щороку це свято проходить під певним девізом, тема та місце проведення основних міжнародних заходів визначається представниками ООН.