REUTERS

Як говориться в доповіді, робота Greenpeace «становить загрозу національній економічній безпеці». Всі сім рахунків індійського відділення організації в місцевих банках заморожені - таким чином, активісти втратили фінансування з-за кордону. Про це повідомляє Lenta.ru.

За даними індійських спецслужб, активну підтримку антидержавній діяльності місцевого відділення Greenpeace надавала Великобританія: представники руху виступали на офіційних слуханнях у британському парламенті, а також вели антидержавну пропаганду в британських ЗМІ. Крім того, в останні роки ряд громадян Сполученого Королівства відвідали офіси Greenpeace India, де допомагали координувати акції протесту.

Читайте такожАктивісти Greenpeace заблокували бурову платформу «Газпрому» в Голландії

Відео дня

У штаб-квартирі Greenpeace India заявили, що не в курсі рішення МВС. Реєстрація припинена на півроку, і у організації є місяць на те, щоб подати протест.

Greenpeace India, що є відділенням Greenpeace International, проводить кампанію за закриття вугільних ТЕЦ Індії, в тому числі намагаючись натиснути на офіційний Делі за допомогою міжнародних інститутів.