Рівень шкідливих речовин в повітрі Армянська «нижче межі виявлення» / фото Dronarium Украина

У Міністерстві екології та природних ресурсів в окупованому Криму заявили, що концентрація забруднюючих речовин в атмосферному повітрі міського округу Армянськ "нижче межі виявлення".

«За результатами лабораторного аналізу і технічних вимірювань в відібраних пробах атмосферного повітря концентрація хлориду водню в період з 12 по 15 листопада зберігалася на рівні менше 0,04 мг/куб. м. », - йдеться в повідомленні відомства, передає Крим.Реалії.

Нагадаємо, що в Армянську відновив роботу завод Кримський титан після припинення в вересні в зв'язку з викидами небезпечних хімічних речовин.

Відео дня

Читайте також"Вода темно-фіолетова": в окупованому Криму завод скидає відходи в море - соцмережі (фото)

4 вересня окупаційна влада Криму оголосила про закриття заводу Кримський титан (філія компанії Титанові інвестиції українського олігарха Дмитра Фірташа) в зв'язку з викидом токсичних речовин в повітря в Армянську і околицях.

У ніч на 24 серпня в місті Армянськ на півночі окупованого РФ Криму з'явився невідомий наліт "липкої іржі", яким покрилися металеві предмети. Місцеві жителі почали скаржитися на утруднене дихання, першіння в горлі, висип і загальне нездужання.

10 жовтня жителі Армянська знову почали повідомляти про хімічні викиди в повітрі.

Окупаційна влада заявила, що забруднення повітря пов'язано з випарами вмісту кислотного накопичувача, в який скидають хімічні відходи з 1971 року.

Тим часом, кримський еколог Маргарита Литвиненко заявила, що в повітрі явно відчувається запах хімічної речовини - це впливає на стан людей. Завод Кримський титан, швидше за все, буде і далі загрожувати місцевим жителям і довкіллю.