Ілюстрація REUTERS

Жителі столиці Індії Нью-Делі четвертий день продовжують задихатися від токсичного смогу, який з'явився вранці 8 листопада після святкування індуїстського фестивалю Дівалі, відомого також як "Свято Вогнів".

Читайте такожВ аеропорту "Київ" через туман скасували кілька рейсів

Про це повідомляє Reuters.

Відео дня

"Перед цим майже всю ніч десятки тисяч людей запускали в повітря феєрверки та петарди. Дим від них підвищив і без того високий рівень смогу від вихлопних газів транспортних засобів і промислових викидів. Наклалося на це і сезонне спалювання селянами стерні на полях", - йдеться в повідомленні.

Рівень забруднення повітря перевищив 400 мікрограмів твердих частинок на кубічний метр при нормі 25.

Метеорологи не обіцяють, що в найближчі дні в Нью-Делі очікується сильний дощ або посилення вітру, що дозволило б очистити повітря. Щоб хоч якось покращити ситуацію, влада до понеділка заборонили в місті всі будівельні роботи і в'їзд важкого вантажного транспорту. Населенню рекомендували носити на обличчі пов'язки, а водіям - відмовитися від використання автомобілів.

Всесвітня організація охорони здоров'я називає повітря в Нью-Делі шостим по забрудненості в світі. При цьому в столиці Індії проживає 20 мільйонів осіб.