Кримські населені пункти оповив отруйний смог / фото Крим.Реалії

Кримчани продовжують масово скаржитися на наслідки хімічних викидів на півострові. Ситуація продовжує загострюватися не тільки в Армянську, але і в Яни-Капу.

Місцеві жителі пишуть про загибель тварин у муках, публікуючи фотографії нещасних домашніх улюбленців. 

"Кримський бандерівець"

"У сусідів кішка померла. Рвала коричневою піною і померла", - пишуть в мережі.

Відео дня

Страждають від того, що відбувається, і люди, в той час як влада запевняє, що з екологічною ситуацією на півострові все нормально.

"Течуть сльози і соплі, горло болить і набрякає, як при початку ангіни. Болить і паморочиться голова, з'являється кашель. За гарячими телефонами відповідають, що це звичайний туман. Звичайно, ми тут звикли до хімії, але такого раніше не було", - повідомляють жителі Яни-Капу.

"Кримський бандерівець"

Читайте такожУ мережі показали страшні наслідки "хіматаки" в Криму (фото)

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня на півночі окупованого Криму стався викид отруйних хімікатів з кислотонакопичувача заводу «Кримський титан».

30 серпня кримські екологи та експерти прийшли до висновку, що джерелом випаровування могло стати вміст кислотоотстойника заводу через спеку і відсутність води з Північно-Кримського каналу.

В Армянську і Яни Капу (Красноперекопськ) металеві предмети вкрилися іржею, з дерев опало листя, в повітрі відчувався стійкий запах кислоти. Через забруднення повітря збільшилася кількість звернень мешканців до медзакладу.

У четвер, 13 вересня, в місті Армянськ в аннексированном Криму, де нещодавно сталася екологічна катастрофа, ймовірно, стався повторний викид сірчаної кислоти.