Ілюстрація REUTERS

Новий викид хімічних речовин на заводі "Кримський Титан" в окупованому Армянську спровокували невмілі дії місцевих співробітників екстрених служб.

Про це у Facebook написав координатор "Інформаційного опору", нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук. За його словами, мешканців півночі півострова зараз фактично труять хлором.

За інформацією джерел ІС в Армянську, що працюють на заводі, причиною погіршення екологічної ситуації могло стати "головотяпство місцевих чиновників окупаційної адміністрації і "надзвичайників" РФ".

Відео дня

 Читайте такожУ МінТОТ розповіли, яка доля чекає на Крим після "хіматаки"

"Окупаційна влада дала команду засипати "чим завгодно" кислотні відстійники, щоб виключити розліт токсичного пилу. Виконуючи команду, місцеві умільці, серед іншого, використовували для засипки хлорне вапно. Яка вступила в реакцію з речовинами з відстійника, що призвело до виділення хлору", - розповів він.

Експерт зазначив, що окупанти почали просувати версію, що причиною погіршення екологічної ситуації міг стати "викид речовини з території України".

"Той факт, що в прилеглих районах Херсонської області немає жодного об'єкта, здатного представляти хоч найменшу хімічну загрозу, ігнорується", - додав Тимчук.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня на півночі окупованого Криму стався викид отруйних хімікатів з кислотонакопичувача заводу «Кримський титан».

30 серпня кримські екологи та експерти прийшли до висновку, що джерелом випаровування могло стати вміст кислотоотстойника заводу через спеку і відсутність води з Північно-Кримського каналу.

В Армянську і Яни Капу (Красноперекопськ) металеві предмети вкрилися іржею, з дерев опало листя, в повітрі відчувався стійкий запах кислоти. Через забруднення повітря збільшилася кількість звернень мешканців до медзакладу.

У четвер, 13 вересня, в місті Армянськ в анексованому Криму, де нещодавно сталася екологічна катастрофа, ймовірно, стався повторний викид сірчаної кислоти.