Окупанти розповіли,  що завод нібито зупинив виробництво / facebook.com/andriy.gordeev

Завод «Кримський титан» 9 вересня повністю зупинив виробництво.

Як пише "Крим.Реалії", про це повідомляє російське видання «РИА Крым» із посиланням на "депутата" Держдуми Росії від окупованого Криму Михайла Шеремета.

«Остання піч зупинена вдень ​у неділю... Процес виробництва має бути налагоджений без шкоди для екології», – сказав Шеремет.

Відео дня

Депутат уточнив, що завод відновить роботу «тільки після проведення модернізації та інвентаризації технологічного процесу виробництва» за дорученням підконтрольного Кремлю "глави" Криму Сергія Аксенова (Аксьонова).

Читайте такожХімічними викидами "Кримського титану" отруїлися 37 українських прикордонників

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 24 серпня на півночі Криму стався викид отруйних хімікатів.

В Армянську і Яни Капу (Красноперекопську) металеві предмети покривалися іржею, з дерев опало листя, в повітрі стоїть стійкий запах кислоти, на газонах подекуди лежать мертві птахи. Через забруднення повітря збільшилася кількість звернень жителів до медустанов, в аптеках утворився дефіцит сорбентів і марлевих пов'язок.

За даними української розвідки, погіршення екологічної обстановки на півночі окупованого Криму сталося внаслідок потрапляння снарядів у відстійники хімічних відходів титанового і содового заводів під час військових навчань збройних сил РФ.

6 вересня у МОЗ України запевнили, що рівень концентрації шкідливих речовин у Херсонській області не перевищено, загроз здоров'ю громадян немає.

7 вересня в низці населених пунктів Херсонської області на адмінкордоні з Кримом було призупинено навчання в школах і дитсадках. Дітей відправили на оздоровлення в табори на Чорноморському узбережжі.

Також 7 вересня голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявив, що «інформація про можливі випари з кислотного накопичувача на кримському заводі «Титанові інвестиції» не підтвердилася. Однак відкритим залишається питання викидів із самого заводу».

8 вересня, в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб заявили, що випадків хімічного отруєння серед жителів Херсонської області внаслідок викиду хімікатів не зафіксовано, тому необхідності в евакуації населення немає.

Водночас у Херсонській ОДА повідомили, що після погіршення екологічної ситуації в заклади охорони здоров'я Чаплинського і Каланчацького районів звернулися 23 людини, з них 10 дітей.