Від "хіматаки" постраждали фермерські угіддя / "Крим.Реалії"

У постраждалому від "хіматаки" Армянську спорожніли вулиці, обстановка в місті дуже гнітюча. Також від викидів заводу «Кримський титан» постраждали фермерські угіддя, зокрема, виноградники.

Про це "Крим.Реалії" розповів кримський правозахисник Абдурешит Джеппаров.

«Сьогодні з колегою побували в Армянську. Обстановка дуже гнітюча. Хочеться якомога швидше залишити місто. Вулиці малолюдні, рясно всипані опалим листям дерев. Сильно постраждали овочі, постраждали також виноградники, у яких листя обпалені кислотними викидами», – розповів правозахисник.

"Крим.Реалії"

Читайте такожКримчан попередили про кислотні дощі після "хіматаки" в Армянську

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня на півночі Криму стався викид отруйних хімікатів з кислотонакопичувача заводу «Кримський титан».

30 серпня кримські екологи та експерти прийшли до висновку, що джерелом випаровування могло стати вміст кислотоотстойника заводу через спеку і відсутності води з Північно-Кримського каналу.

В Армянську і Яни Капу (Красноперекопськ) металеві предмети покриваються іржею, з дерев опало листя, в повітрі стоїть стійкий запах кислоти, на газонах іноді лежать мертві птахи. Через забруднення повітря збільшилась кількість звернень жителів в медустанови, в аптеках утворився дефіцит сорбентів і марлевих пов'язок.

Окупанти вирішили зупинити роботу заводу на два тижні. Ведеться евакуація дітей і жінок.