Викиди в Армянську тривають / Скріншот

Для стабілізації ситуації в Армянську заливати водою кислотосховище заводу "Кримський титан" доведеться сім місяців. Для цього підійде тільки прісна вода, від дефіциту якої страждає весь регіон.

Тим часом викиди в Армянську тривають, жителі знімають отруйне випаровування і поширюють ролики в соцмережах, передають "Новости Крыма".

Читайте такожЗМІ показали наслідки "хімічної атаки" в Криму (фото, відео)

Жителі Армянська публікують відео отруйної роси, яка випадає щоранку.

"Є думка, що після повної зупинки заводу і скидання води в кислотний накопичувач ситуація кардинально покращиться. Є кілька варіантів: перший - ми визначаємо склад води з Каркінітської затоки на вміст хлоридів. Треба розуміти, яка взаємодія буде з цим кислотним середовищем, щоб не погіршити ситуацію. Заливати цю водойму можна тільки прісною водою", — сказав окупант Аксьонов.

При цьому, він уточнив, що на подачу води до джерела викидів знадобиться п'ять місяців, ще близько двох займе монтаж труб.

У мережу виклали відеозапис території навколо заводу "Кримський титан" і накопичувача кислоти:

Раніше українська розвідка з'ясувала, що причиною хімічних викидів на півночі окупованого РФ Криму стало влучання снарядів у технологічні ємності під час тренувань підрозділів збройних сил РФ.