У соцмережах показують наслідки екологічної катастрофи на окупованому півострові / фото twitter.com/KrimRt

На півночі Криму - екологічна катастрофа. На забруднення повітря сірчаною кислотою скаржаться жителі Армянська, Красноперекопська та Джанкоя.

У містах - смердючий та задушливий запах. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.

Читайте такожОкупанти назвали джерело нової екологічної катастрофи в Криму

Відео дня

У жителів фіксують схожі алергічні симптоми: нудота, печіння в носоглотці та неприродна спрага. Автівки, побутові прилади, меблі та дитячі майданчики взялися іржею або ж сіро-зеленим нальотом.

Російський "глава" Криму Сергій Аксьонов визнав, що ситуація виходить за межі норми. Однак запевняє, що загрози життю і здоров'ю людей немає.

Містяни знають - це викиди хімічного підприємства "Кримський титан", що належать українському олігархові Дмитру Фірташу. А така інтенсивність випарів - через нестачу води у водосховищі. Директор заводу Андрій Акулов оголосив, що готовий співпрацювати з владою.

Наразі в Армянську триває розслідування за участю чиновників та "Міністерства екології" Криму. 

Крім того, очевидці продовжують публікувати фотографії, які доводять факт екологічної катастрофи в окупованому Армянську. Відповідні світлини опубліковані на сторінці RoksolanaToday&Крим в Twitter.

Як повідомляли ЗМІ, жителі Армянська в окупованому Криму стривожені: металеві предмети в їхніх будинках і квартирах за ніч вкрилися липкою іржею. Городяни пишуть в соцмережах, що, ймовірно, це викиди з заводу «Кримський титан», і навряд чи вони корисні для здоров'я.