До 3 серпня у Києві спостерігаються метеорологічні умови, які сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок / фото УНІАН

Синоптики попереджають про високий рівень забруднення повітря у Києві, що збережеться до 3 серпня.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій з посиланням на повідомлення Укргідрометцентру.

Зазначається, що до 3 серпня у Києві спостерігаються метеорологічні умови, які сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря - антициклональний характер погоди, денна висока температура та нічні затримуючі шари повітря.

Відео дня

Читайте такожЕкологи назвали головних забруднювачів України (інфографіка)

“За даними постів спостереження ЦГО ім. Бориса Срезневського, рівень забруднення діоксидом азоту досягнув 5 - 6 середньодобових ГДК (гранично-допустима концентрація) в районах площ Бессарабської та Деміївської, Оболонського проспекту, вулиці Довженка та проспекту Перемоги”, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що рівень забруднення формальдегідом досягнув 5 – 7,5 середньодобових ГДК в районах площ Бессарабської та Деміївської, проспектів Оболонського та Перемоги, бульвару Лесі Українки та вулиць Довженка, Попудренка та Каунаська.