Під Житомиром  припинили нелегальне виробництво  деревного вугілля, що забруднювало навколишнє середовище / фото Нацполіції Житомирщини

Під Житомиром у ці вихідні правоохоронці припинили нелегальне виробництво деревного вугілля.

Про це УНІАН повідомили у  відділі комунікацій Головного управління Нацполіції у Житомирській області.

Шість бочок для випалювання деревного вугілля поліцейські знайшли у  лісовому масиві між селами Боляркою та Василівкою Житомирського району. Про них  правоохоронців повідомили місцеві жителі. 

Відео дня

Жодних дозвільних документів для такого промислу власник - 59-річний місцевий підприємець - не надав. У нього також не було дозвільних документів на  викиди в атмосферу забруднюючих речовин. 

З узлісся поліція вилучила готове деревне вугілля, близько 45 куб.м. деревини, а також знаряддя / фото Нацполіція Житомирщини

Правоохоронці припинили цей нелегальний промисел. На місце події викликали працівників екологічної інспекції, які і зафіксували високий рівень шкідливих викидів у повітря. З узлісся поліція вилучила готове деревне вугілля, розфасоване у понад 720 мішків, близько 45 кубометрів деревини, а також знаряддя.

Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.241 (Забруднення атмосферного повітря) ККУ.

За забруднення або іншу зміну природних властивостей атмосферного повітря шкідливими  речовинами законодавством передбачено покарання  штрафом або обмеження волі строком до 3 років.

 Розслідування цієї справи триває.

Шість бочок для випалювання деревного вугілля поліцейські знайшли у  лісовому масиві / фото Нацполіції Житомирщини