На атомному комплексі в Британії зберігається ядерне паливо з кількох країн ЄС / http://bm.img.com.ua/

Великобританія попередила Євросоюз про своє право повернути радіоактивні відходи до країни походження, якщо в ході переговорів по Brexit не буде досягнуто угоди про ядерне регулювання. Про це повідомляє The Guardian.

У документі, представленому в ході переговорів по Brexit зазначено, що країна має право повернути радіоактивні відходи в країни їх походження".

Читайте такожУ Лондоні запевняють, що мають усі необхідні ресурси для Brexit

Відео дня

Британці сподіваються, що акцент на проблемі зберігання в Британії радіоактивних матеріалів переконає Брюссель виробити спільний підхід до вирішення ядерного питання.

Зазначимо, найбільший у Великобританії атомний комплекс «Селлафилд» у графстві Камбрія на узбережжі Ірландського моря побудували близько 68 років тому. У різні роки там вироблялося ядерне паливо, а також виготовлявся збройовий плутоній.

У комплексі зберігаються майже 130 тонн плутонію. У це число входить і відпрацьоване ядерне паливо, що ввозиться з інших країн ЄС, таких як Німеччина, Італія і Швеція.

Як повідомляв УНІАН, раніше Великобританія підтвердила свої наміри вийти з Європейського співтовариства з атомної енергії (Євратом). Чергові етапи переговорів по Brexit починаються 17 липня, 28 серпня, 18 вересня та 9 жовтня і триватимуть один тиждень щомісяця.