фото: УНІАН

Про це в ході засідання Кабінету міністрів повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

«Станом на сьогодні зона відчуження – це територія, яка була вилучена з господарської діяльності і яка щорічно потребує понад 2 млрд грн витрат з державного бюджету. Тільки на заходи щодо забезпечення бар'єрної функції щорічно з держбюджету ми витрачаємо близько 200 млн грн», - сказав Семерак.

Читайте такожНа ЧАЕС встановлюють унікальну конструкцію (відео)

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, за словами глави Агентства з управління зоною відчуження Віталія Петрука, річний бюджет його відомства становить 1,8 млрд грн, при цьому в середньому Україна в рік витрачає на утримання зони відчуження близько 50 млн дол.

20 жовтня Кабмін прийняв розпорядження про виділення 93,5 млн грн Держагентству з управління зоною відчуження в рамках реалізації програми з підтримки екологічно безпечного стану даної зони.

Довідка УНІАН. Зона відчуження Чорнобильської АЕС - заборонена для вільного доступу територія, що зазнала інтенсивного забруднення радіонуклідами внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Зараз площа зони відчуження становить близько 260 тис. га.

Чорнобильська зона включає в себе північ Іванківського району Київської області, де розташовані безпосередньо електростанція, міста Чорнобиль та Прип'ять, а також північ Поліського району Київської області.