Фото belsat.eu

Про це повідомили в прес-службі Міністерства енергетики Білорусі, передає Белта.

Як зазначає видання, ряд інтернет-джерел опублікували повідомлення про те, що 10 липня 2016 року на майданчику будівництва Білоруської атомної електростанції мав місце факт обвалу реактора при його установці в реакторному відділенні". "Насправді, за інформацією генерального підрядника АТ "Атомстройекспорт", позаштатна ситуація сталася на майданчику зберігання корпусу реактора під час проведення такелажних робіт з його переміщення в горизонтальній площині", - прокоментували в Міненерго.

РУП "Білоруська АЕС", що є замовником проекту, затребувало у генерального підрядника всі необхідні документи і відомості. Наразі аналіз цієї ситуації триває. "Після всебічного вивчення білоруськими фахівцями наданої АТ "Атомстройекспорт" інформації буде прийматися відповідне рішення. При цьому білоруська сторона буде в першу чергу керуватися необхідністю безумовного забезпечення безпеки станції", - підкреслили в Міненерго.

Відео дня

Водночас раніше генпідрядник будівництва БелАЕС повідомив, що "інформація, поширювана в інтернеті про нібито НП з пошкодженням корпусу реактора, не відповідає дійсності".

"Що стосується суті питання, то повідомляємо, що корпус реактора знаходиться за межами реакторного відділення. Технічних перешкод для його установки на штатне місце. Генпідрядник чекає дозволу на проведення операцій по монтажу від наглядових органів", - пояснили в компанії.