REUTERS

Про це заявив головний інженер тяньцзінського управління охорони навколишнього середовища Бао Цзінлін, передає ТАСС. "Вода в кратері і каналізації на місці вибуху буде особливим чином оброблена і відведена, щоб звільнити місце для дощової води", - сказав він . За словами Бао Цзінліна, в кратері скупчилися "десятки тисяч тонн" води, яка містить небезпечні хімікати, включаючи ціанід натрію. Метеорологи прогнозують сьогодні в Тяньцзіні грозу, у зв'язку з чим існують побоювання, що опади можуть призвести до розливу води, забрудненої отруйними сполуками.

Читайте такожСтрахові виплати через вибухи в Тяньцзіні можуть сягнути $1,5 мільярда

"Ми будемо вести моніторинг якості повітря, оскільки є побоювання, що дощова вода вступить в реакцію з хімікатами, що, в свою чергу, може призвести до виділення токсичних газів", - зазначив фахівець.

Відео дня

За даними міністерства громадської безпеки Китаю, на місці вибуху зберігалося близько 3 тис. тонн небезпечних речовин, включаючи 700 тонн ціаніду натрію, 800 тонн нітрату амонію і 500 тонн нітрату калію. У понеділок віце-мер Тяньцзіня Хе Шушан заявив, що навколо території, де знаходяться запаси ціаніду натрію таінших хімікатів, створюються загородження з насипного грунту і мішків з піском.