REUTERS

Інцидент стався в результаті зливових дощів, які йдуть в Японії через наближення тайфуну "Нангка", повідомляє ТАСС з посиланням на компанію-оператора станції Tokyo Electric Power (TEPCO).

За її даними, частина рідини що витекла потрапила за межі порту станції, який обгороджений від океану спеціальними захисними бар'єрами. Про обсяг рідини, що потрапила в океан, не повідомляється. Рівень вмісту радіоактивних часток в пробі, взятій у дренажній системі, з якої, імовірно, стався витік, склав близько 830 беккерелів, при встановленій нормі цього показника для води, що зливається в океан, в 30 бекерелів.

Читайте такожВ Японії вперше після аварії на "Фукусімі-1" почали завантаження палива в реактор АЕС

Відео дня

Співробітники TEPCO проводять роботи з усунення проблем в дренажній системі, яка не справляється з рясними опадами.

За прогнозами синоптиків, сильні дощі триватимуть ще кілька днів, поки тайфун не залишить територію країни. Незважаючи на відносну віддаленість префектури Фукусіма від острова Сікоку, куди припадає основний удар стихії, там все одно очікується випадання великої кількості опадів.

Як відомо, 11 березня 2011 року біля північно-східного узбережжя головного острова Японії Хонсю стався руйнівний землетрус. В результаті викликаного ним цунамі загинули або пропали без вісті більше 18 тис. осіб. Стихійне лихо також призвело до аварії на АЕС "Фукусіма-1", що супроводжувалася викидами радіоактивних речовин. З районів, розташованих поблизу станції довелося евакуювати понад 80 тис. осіб.