Через вибухи існує вірогідність витоку радіоактивних елементів / vk.com

Про це заявив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Андрій Таран.

За його словами, сховище джерел радіоактивних випромінювань могло бути пошкоджено у результаті детонації підземних складів боєприпасів.

Читайте такожУ Донецьку через вибух на заводі хімічних виробів може статися витік радіації - Лисенко

Відео дня

«Неподалік Донецького аеропорту, в якому, як відомо, точилися активні бойові дії, між селищем Піски та вугільною шахтою «Жовтнева» розташоване сховище джерел радіоактивних випромінювань. Нещодавній потужний вибух, що стався 16 червня на території "Донецького казенного заводу хімічних виробів" внаслідок детонації підземних складів боєприпасів, міг порушити його цілісність», - зазначив генерал.

«Ця ситуація викликає велику занепокоєність української сторони, адже існує вірогідність витоку радіоактивних елементів, що є дуже небезпечним для здоров’я та життя великої кількості цивільного населення регіону», - запевнив Таран.

Читайте такожНа донецькому заводі хімвиробів стався вибух

Він закликав представників СММ ОБСЄ провести моніторинг радіаційного фону в цьому районі та інші заходи, які б сприяли усуненню небезпеки в регіоні.