REUTERS

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на компанію-оператора станції Tokyo Electric Power (TEPCO).

За її даними, витік стався із шлангу, що з'єднує одну з будівель на території АЕС і цистерну з радіоактивною водою. У результаті проведеної інспекції ліквідатори виявили невелику пробоїну, після чого пошкоджена ділянка була замінена. У TEPCO припускають, що високорадіоактивна рідина могла витікати протягом останніх двох днів. Загальний обсяг води, що витекла не встановлено. На даний час фахівці проводять обстеження інших таких же шлангів на наявність у них пошкоджень.

Читайте такожУ Японії поблизу Фукусіми стався землетрусРівень вмісту радіоактивних частинок у взятій поруч з місцем витоку пробі склав 1,4 тис. беккерелів при встановленій нормі цього показника для води, зливаємої в океан, в 30 бекерелів. Крім того, за інформацією оператора "Фукусіми-1", частина рідини, що витекла, потрапила в порт станції, який відгороджений від океану спеціальними захисними бар'єрами.

Відео дня

Раніше на цьому тижні фахівці TEPCO завершили очищення 600 тис. тонн води з високим вмістом радіоактивних частинок, що зберігалася в спеціальних наземних резервуарах на території станції.

Читайте такожНа дитячому майданчику в Токіо виявили високу радіаціюЗазначається, що випадки витоку радіоактивної води на даній станції відбуваються регулярно.

Великі обсяги високорадіоактивної води - одна з основних проблем для ліквідаторів наслідків катастрофи на АЕС "Фукусіма-1". На даний час на станції в процесі охолодження реакторів обсяги рідини, що містить радіоактивні частинки, щодня збільшуються приблизно на 350 тонн - фахівцям TEPCO доводиться постійно перекачувати її в спеціальні сталеві наземні сховища, поступово очищуючи її.

Раніше УНІАН повідомляв, що на території японської аварійної АЕС "Фукусіма-1" в четвер розпочалося випробування системи, яка створить шар штучної вічної мерзлоти, покликаний перешкоджати потраплянню радіоактивних грунтових вод в океан. На створення цієї системи у фахівців TEPCO пішло більше 10 місяців - загальна площа передбачуваного шару вічної мерзлоти повинна становити 1,5 км.