Министр экологии и природных ресурсов Украины Игорь Шевченко / Фото УНИАН

Про це заявив на брифінгу міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко, повідомляє прес-служба міністерства.

Ігор Шевченко розповів, що брав участь у Конференції зі збору коштів на об’єкт «Укриття», на якій  учасники  дійшли згоди щодо надання фінансової підтримки Україні у розмірі 350 млн євро від ЄБРР та 190 млн євро від країн-донорів (165 млн євро надали країни «Великої сімки» та Єврокомісія та ще 25 млн євро інші країни-донори).

Читайте також"Велика сімка": будівництво укриття над Чорнобильською АЕС завершать у 2017 році

Відео дня

"Очікується, що частина з відсутніх поки 75 млн євро покриється країнами-донорами, які заявили про готовність брати участь у фінансуванні, проте, не змогли поки назвати конкретні суми. А дефіцитну частину, необхідну на добудову,надасть ЄБРР, який є гарантом виконання умов фінансування об’єкту «Укриття»" - сказано в повідомленні прес-служби Мінекології.

«Світова спільнота розуміє важливість якнайшвидшого вирішення наслідків Чорнобильської аварії, тому 43 країни виявили бажання профінансувати добудову нового безпечного конфайнменту. Немає сумніву, що будівництво буде завершено вчасно та в рамках бюджету», - зазначив міністр.

Раніше УНІАН повідомляв, що Мінекології хоче скоротити Чорнобильську зону відчуження до 10 кілометрів. Зокрема, Шевченко заявив, що вже підписав документи на створення Чорнобильського заповідника.