mvs.gov.ua

Про це розповів еколог Сергій Мирний в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Насправді ніяких ефектів для людей, населення поза межами 30-кілометрової Чорнобильської зони (а в цій зоні населення немає), ця пожежа не матиме. Чому? По-перше, тому що горить ліс не у тій частині, що є найзабрудненішою і радіаційною в зоні. По-друге, з моменту займання вітер був південний і південно-східний, тобто, підкреслюю – дув він геть від Києва, в бік найглухіших виселених лісів та болотних місць на кордоні Білорусі та України, де ніхто не живе», - сказав він.

Також він додав, що на вечір середи у Києві та області синоптики обіцяють дощ, який допоможе загасити пожежу. Окрім того, за його словам, пожежа відбувається не зовсім поблизу самого Чорнобиля.

Відео дня

Читайте такожЗ'явилося фото і відео пожежі у Чорнобильській зоні

«Вона знаходиться приблизно на відстані 20-25 кілометрів від Чорнобиля і на відстані, мабуть, 10-ти від Чорнобильської АЕС. І радіаційно – це не найзабрудненіші місця: там дещо підвищені рівні радіації, але навіть, якщо вітер поверне, він не встигне далеко розповсюдитись. Відтак ніякої мінімально істотної загрози для здоров’я населення поза межами зони цей вітер не матиме», - підсумував еколог.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що станом на 6.00 середи фронт пожежі на території лісового господарства «Чорнобильська пуща» у Зоні відчуження оточений і зупинений. За словами голови МВС Арсена Авакова, пожежу біля ЧАЕС зупинили за 5 км до могильників відходів.