ЧАЕС / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер після завершення 17-го саміту Україна-ЄС у Києві.

"Я оголосив про намір Європейської комісії надати ще 70 млн євро для того, щоб допомогти Україні з питаннями, які пов’язані з "Укриттям" Чорнобиля", - заявив Юнкер.

Читайте такожЛитва розгляне можливість виділення коштів на саркофаг над ЧАЕС

Відео дня

Нагадаємо, уряд Німеччини має намір виділити додатково близько 18 мільйонів євро на зведення нового саркофага над зруйнованим реактором Чорнобильської атомної електростанції.

Як повідомляв УНІАН, будівництво нового безпечного конфайнменту для четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС відбувається відповідно до графіка і має завершитися до 30 листопада 2017 року.

Довідка УНІАН. У вересні 2007 року Чорнобильська АЕС і французький концерн Novarka підписали контракт на будівництво нового безпечного конфайнменту (НБК) над об'єктом "Укриття" Чорнобильської АЕС. Первісна вартість будівництва оцінювалася в 980 млн євро. Однак через 6 років оцінка вартості будівництва об'єкта збільшилася на 500 млн євро. 

В кінцевому підсумку влітку 2014 року Асамблея донорів Чорнобильського фонду "Укриття" прийняла рішення збільшити до 650 млн євро додатковий внесок країн-донорів для успішного завершення будівництва огороджувального контуру нового безпечного конфайнменту (торцевих стін) з метою перетворити Чорнобильську атомну електростанцію на безпечний та екологічно стабільний об'єкт.