REUTERS

Влада відразу п'яти штатів Мексики оголосила в середу ввечері тривогу у зв'язку з викраденням радіоактивних матеріалів, повідомляє РИА Новости з посиланням на національну систему цивільної оборони латиноамериканської країни.

Крадіжка сталася в муниципії Карденас штату Табаско, де контейнер був викрадений з фургона, який його перевозив. В результаті тривогу оголошено в штатах Табаско, Кампече, Чьяпас, Оахака та Веракрус.

Читайте такожРівень радіації в технічному колодязі на "Фукусімі" досяг рекорду

Відео дня

Фахівці відзначають, що мова йде про ірідій-192. Він являє серйозну небезпеку для людини без засобів захисту, тому влада закликає у разі виявлення не чіпати контейнер і відразу сповістити спеціальні служби.

Викрадення радіоактивних матеріалів часто трапляються у Мексиці. На початку поточного року вже був відзначений випадок пропажі іридію-192 в штаті Ідальго, до цього літа 2014 року викрали контейнер з 20 кілограмами радіоактивних ізотопів іридію, а наприкінці 2013 року - контейнер з кобальтом-60. Вантажі в результаті були знайдені, однак в одному випадку злочинці, що їх викрали, самі постраждали і були доставлені в госпіталь з ознаками опромінення.