Гендиректор ЧАЕС Грамоткін заявив, що подає у відставку через конфлікт з керівництвом Мінприроди \ УНІАН

Міністерство екології та природних ресурсів України, яке координує роботу зони відчуження, не планувало знову продовжувати контракт з генеральним директору ЧАЕС Ігорем Грамоткіним, який раніше заявив, що подав у відставку через конфлікт з керівництвом міністерства.

Читайте такожГендиректор ЧАЕС йде у відставку через конфлікт з Мінекології

Як повідомили УНІАН у прес-служба Мінприроди, про це в. о. міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш повідомив у коментарі «Главкому».

Відео дня

Вакараш пояснив, що термін контракту Грамоткіна завершується за кілька місяців.

«Ще в грудні минулого року постало питання про доцільність продовження контракту пану Грамоткіну. Тоді у Мінекології, проконсультувавшись з партнерами з ЄБРР, ухвалили рішення дати цій людині ще один шанс завершити взяті його підприємством зобов’язання. Однак ми опинились у ситуації, коли терміни введення в експлуатацію необхідних об’єктів були на межі зриву. Про це під час спільних нарад неодноразово доповідало керівництво Державного управління зоною відчуження, тому не думаю, що за таких умов доцільно б було говорити про продовження контракту. Звичайно, у Мінекології звертали увагу і на численні журналістські розслідування щодо пана Грамоткіна», - повідомив Вакараш.

При цьому, за його словами, немає жодного конфлікту між Мінекології та державним спеціалізованим підприємством «Чорнобильська АЕС», яке входить до структури Державного агентства управління зоною відчуження (ДАЗВ).

«Протягом останніх двох років відбулися три Асамблеї країн-донорів Чорнобильського фонду «Укриття» та Рахунку ядерної безпеки на Чорнобильській АЕС. Хочу підкреслити, що вперше за багато часу Україна виконала взяті на себе зобов’язання. Це підкреслюють і в ЄБРР, як банку-розпоряднику коштів безпекових проектів у зоні відчуження, так, і на останній асамблеї, яка відбулася тиждень тому у Лондоні. Там було досягнуто надважливих домовленостей щодо введення в експлуатацію нового безпечного конфайменту на Чорнобильській АЕС. Також Мінекології розпочало консультації з Європейською комісією щодо роботи зі спільного виведення з експлуатації ЧАЕС», - повідомив Вакараш

Він підкреслив, що такий прогрес став можливим, у першу чергу, завдяки активній позиції Мінекології у цьому переговорному процесі.

Як повідомляв УНІАН, раніше гендиректор Чорнобильської АЕС Грамоткін заявив, що подає у відставку через конфлікт з керівництвом Мінприроди.

За його словами, для завершення реалізовуваних на ЧАЕС проектів необхідна злагоджена робота всіх залучених сторін, однак на шляху їх реалізації виникла серйозна перешкода у вигляді «штучно створеного конфлікту» між керівництвом Міністерства екології і керівництвом Чорнобильської АЕС.