Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі у Чорнобилі / фото facebook.com/levina.ns

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі у Чорнобильській зоні.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції у Київській області. Там зазначили, що наразі у зоні відчудження поліцейські забезпечують охорону громадського порядку та пропускний режим.

Читайте такожПожежу в Чорнобилі все ще не загасили, вітер несе дим на Київ (фото)

Відео дня

"За фактом виникнення пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження лісових масивів)  Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять усі необхідні заходи щодо встановлення причин пожежі, з’ясовують всі обставини задимлення та загоряння", - йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що поліція на місці займання виявила 3 або 4 смолоскипи. Навмисний підпал міг мати на меті приховування слідів інших злочинів – наприклад, незаконної вирубки лісу.

 Як повідомляв УНІАН, у Чорнобильській зоні, неподалік від захороненого в 1986 році села Копачі Іванківського району загорілося близько 10 га лісу.

У коментарі УНІАН голова прес-служби управління ДСНС в Київській області Вікторія Рубан повідомила, що виявлені окремі осередки пожежі, але вони знаходяться неподалік один від одного.