На даний час авіація вже скинула на палаючий у Чорнобильській зоні ліс 34 тонни води.

Відео дня

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Київській області.

«Станом на 17.30 авіацією ДСНС здійснено 7 скидів води (34 тонни). З них літаками АН-32П здійснено 3 скиди води (24 тонни), вертольотом Мі-8 здійснено 4 скиди води (10 тонн)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні о 10.10 у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення сталося загорання сухої трави з подальшим розповсюдженням пожежі у лісовий масив на площі близько 10 га.

Читайте такожПожежа у Чорнобильській зоні: опубліковано фото та відео

До гасіння пожежі залучено 29 одиниць техніки та 126 осіб, з них від ДСНС - 10 од. тех. та 75 осіб, від ДП «Чорнобильська пуща» - 17 од. тех. та 47 осіб, 2 од. тех. та 4 чол. транспортного відділення м. Чорнобиль, у тому числі авіація ДСНС (два літаки АН-32П та вертоліт Мі-8).

Як повідомляв УНІАН, у Чорнобильській зоні, неподалік від захороненого в 1986 році села Копачі Іванківського району палає близько 10 га лісу.

У коментарі УНІАН голова прес-служби управління ДСНС в Київській області Вікторія Рубан повідомила, що виявлені окремі осередки пожежі, але вони знаходяться неподалік один від одного.

Говорячи про ситуацію з радіаційним фоном на місці пожежі, Рубан заявила: “Радіаційний фон в зоні ЧАЕС сам по собі є підвищеним. На даний момент його перевищення немає”.

Також вона додала, що на місці пожежі працюють дозиметристи для забезпечення безпеки пожежників.