Екологи звернулись до поліції і прокуратури через масову вирубку дерев у Львові / фото Сергей Коваль

Керівництво Державної екологічної інспекції у Львівській області звернулось до поліції та прокуратури через масову незаконну вирубку дерев у Львові. Йдеться про майже 300 дерев, незаконне зрізання яких було виявлене впродовж 2017 року та на початку 2018 року.

Як повідомив Zaxid.net начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич, найбільшу за останній рік незаконну вирубку дерев виявили 10 січня в районі вул. Миколайчука у Львові, де зрізали 183 дерева.

На зрізку 183 дерев на території садово-городніх кооперативів на вул. Миколайчука Львівська міськрада дозвільних документів не видавала, заявив директор департаменту містобудування Львівської міськради Сергій Коровайник. За його словами, після виявлення незаконної зрізки дерев, звернулися у Держекоінспекцію у Львівській області. Відбувся спільний виїзд, обстеження території та складено акт про незаконну зрізку дерев. Опісля Держекоінспекція з цього приводу звернулася до правоохоронних органів.

Відео дня

Читайте такожУ Львові висадили тисячі дерев

Ще одну масову незаконну вирубку в листопаді минулого року виявили в районі вулиць Абхазька-Леннона-Студинського у Львові. Там зрізали 76 дерев, викорчували 15 пнів та повалили важкою технікою ще 9 пнів.

«Незаконність усіх цих вирубок підтвердили і районні адміністрації міста Львова, у яких нам повідомили. Загалом за останній рік таким чином було знищено майже 300 дерев. Ми зібрали усі ці факти та звернулись із заявою до поліції, а також до обласної прокуратури», – сказав Микола Маланич.

Цими вирубками екології Львова було завдано збитків на суму понад 200 тис. грн.