Вони організувалися для спільного та незаконного видобування  бурштину / фото facebook.com/sapelinna

На Житомирщині депутату сільради вчора вручили підозру у незаконному видобуванні бурштину.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

"Прокурор Житомирщини Любомир Війтович вчора  вручив депутату сільської ради підозру про незаконне видобування бурштину у складі організованої злочинної групи", - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині викрито нелегальний цех з обробки бурштину, вилучена партія каменю (фото)

Депутата з Олевського району підозрюють у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене організованою групою) КК України.

Окрім нього ,повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення у складі організованої злочинної групи ще чотирьом особам, які діяли спільно із цим депутатом.

Установлено, що житель Олевського району влітку минулого року  для незаконного збагачення  створив і очолив організовану групу, до складу якої увійшли місцеві жителі. Вони організувалися для спільного та незаконного видобування  бурштину.

З вересня по листопад 2017 року та порушуючи законодавство і не маючи  відповідних дозволів, ці зловмисники незаконно видобувала бурштин на території Поясківського та Тепеницького лісництв державного підприємства «Білокоровицьке лісове господарство».

Їх діяльність припинили працівники Управління захисту економіки в області Нацполіції, а незаконно видобутий бурштин, знаряддя і засоби вчинення злочину, було вилучено.

Під час досудового розслідування організатор і три співучасники групи визнали свою провину. Наразі у кримінальному провадженні  затверджено обвинувальний акт, який вже скеровано до суду.

Також зараз завершується слідство щодо п’ятого члена цієї групи.

Розслідування проводило слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Як повідомляв УНІАН, на Житомирщині суди продовжують повертати  державі землі з родовищами бурштину, які було незаконно виділено приватним фірмам.