У ході обшуку виявлено та вилучено понад 100 кг бурштину / фото zhit.gp.gov.ua

У Житомирі 17 січня прокуратура спільно із правоохоронцями вилучила з підпільного цеху з обробки бурштину понад 100 кг цього коштовного каміння.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

Зазначається, що Коростенська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування бурштину в Овруцькому районі, встановленого у листопаді минулого року.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині поліція затримала чотирьох нелегальних копачів бурштину

Під час досудового розслідування установлено, що особи, які причетні до незаконного видобутку бурштину на території Овруцького району, займаються ще й обробкою коштовного каміння у підпільному цеху в Житомирі.

За клопотанням, погодженим Коростенською місцевою прокуратурою, слідчим суддею Овруцького районного суду було винесено ухвалу про проведення обшуку в підпільному цеху.

У середу, 17 січня, за участі працівників регіональних Управління захисту економіки та Головного управління Нацполіції проведено санкціонований обшук в одному з гаражів гаражного кооперативу, що на околиці м. Житомира, у якому був обладнаний і діяв підпільний цех.

У ході обшуку виявлено та вилучено понад 100 кг бурштину та виготовлені і готові до реалізації вироби із коштовного каміння, а також обладнання для його обробки.

На даний час у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводять місцеві органи Нацполіції.