Незаконний видобуток бурштину на Житомирщині не припиняється / facebook.com/sapelinna

В Олевському районі  Житомирщини  проблема незаконного видобування бурштину залишається особливо гострою.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

Як зазначається у повідомленні,  наразі в Олевському районі прокуратурою спільно з правоохоронними відомствами та органами місцевої влади вкотре посилено роботу з протидії незаконному видобутку бурштину.

Відео дня

"Коростенською місцевою прокуратурою ініційовано проведення засідання міжвідомчої робочої групи з протидії незаконному видобуванню бурштину на території Олевського району за участю керівників районних відділення поліції, адміністрації, ради та працівників лісової охорони", -  повідомив УНІАН заступник керівника Коростенської місцевої прокуратури Андрій Мамкута.

За його словами, протягом минулого року за фактами порушення встановлених правил використання надр, що створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, а також незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (бурштину) було розпочато 75 кримінальних проваджень.

"І вже у січні цього року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про виявлені чотири кримінальні правопорушення за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 240 КК України», - уточнив  Мамкута.

Так, лише 12 січня працівники поліції спільно з працівниками лісової охорони та Служби безпеки України в області поблизу селі Андріївка Олевського району виявили осіб, котрі намагалися незаконно добувати бурштин. "Під час огляду місця події  було вилучено чотири мотопомпи кустарного виробництва та два транспорті засоби. Наразі, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 15 ч.2 ст. 240 КК України та проводяться першочергові слідчі  дії», - розповів Мамкута.