Лісгоспи у 2017 році відновили 53,2 тис. га лісів / фото УНІАН

Лісогосподарські підприємства, підпорядковані Державному агентству лісових ресурсів України, у 2017 році повністю виконали завдання з лісовідновлення на місцях тогорічних зрубів і відновили 53,2 га, відзвітували у відомстві.

Читайте такожВетеран АТО показав жахливі масштаби нелегальної вирубки лісу в Карпатах (фоторепортаж)

«Посіви і посадки на землях лісогосподарського призначення виконано на площі 34,7 тис. га, що на 10% більше за річне завдання. Крім того, до лісовідновлення зараховано 18,5 тис. га природного відновлення», - повідомила прес-служба Держлісагентства з посиланням на заступника голови відомства Володимира Бондаря.

Відео дня

Також він зазначив, що в 2017 році було створено 1712 га нових лісів.

«Минулий рік був важким для лісового господарства, проте лісгоспи впоралися із завданням, і власними засобами змогли забезпечити необхідне лісовідновлення. Сподіваюся, що цього року нам вдасться відновити фінансування ведення лісового господарства для південних і східних областей. Це дасть змогу і охороняти ліси від браконьєрів, і виконати завдання з лісовідновлення та збільшення лісистості України», - наголосив Бондар.

Зазначимо, площа відновлення лісу підприємствами Державного агентства лісових ресурсів у 2016 році становила 52,6 тис. га, що на 3,1% більше, ніж у 2015 році, повідомила прес-служба відомства.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці серпня 2017 року в Україні посилили відповідальність за незаконну вирубку лісу.