На Львівщині стався витік нафти у річку Тисмениця / Ілюстрація REUTERS

Неподалік міста Борислав на Львівщині 2 січня в річці Тисмениця було виявлено забруднення масляними плямами. Як повідомили УНІАН у Департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, близько 15:00 в річці Тисмениця на відстані 200 м вниз по течії від міста Борислав було виявлено масляні плями.

Читайте такожШколяр з України переміг на міжнародній олімпіаді США за винахід, який очищує воду від нафти

Для з’ясування обставин на місце виїжджала комісія представників Дрогобицького управління водного господарства, «Дрогобичводоканалу», Дрогобицької РДА та опергрупи Дрогобицького райвідділу ДСНС.

Відео дня

«Попередньо встановлено, що забруднення спричиняють старі австрійські нафтові копанки в лісі на території Попелівської сільської ради Дрогобицького району. Встановлено бонові загородження на потічку від копанок та на річці для збору нафтопродукту та запобігання подальшому забрудненню. Ситуація контрольована. Припинено забір води із водозабору «Ріпне», вода з якого подається в місто Борислав», - зазначається у повідомленні.

Як уточнили УНІАН в Управлінні ДСНС у Львівській області, наслідки ліквідовуються підрозділами ДСНС. Наразі площу забруднення назвати неможливо, оскільки річка протічна.

За попередньою інформацією, внаслідок підняття грунтових вод стався витік сирої нафти із кількох нафтових копанок часів Австро-Угорської імперії.

Як повідомляв УНІАН, у серпні минулого року на Львівщині стався витік нафти через нелегальну врізку.