В Херсоні та Вінниці прямо перед Новим роком зацвіли весняні квіти / ТСН

У Херсоні на набережній зацвіли весняні квіти – жовті кульбабки. Деякі з квіточок жовті, а деякі вже навіть дали біле пухнасте насіння.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожАномально теплий грудень встановив температурний рекорд у Києві

Відео дня

Вчені називають кульбабки в грудні неймовірним явищем. Місцеві жителі кажуть, що місяць видався дуже теплим, місцями температура сягала 15 градусів, тому набряклим нирках і зеленій траві в місті ніхто не дивується. Але кульбаби стали дійсно унікальним явищем, стверджують вчені.

"Це ж не проліски – вони цвітуть, коли прогріється земля! Це навіть не весняні квіти, це пізньо-весняні або літні рослини! Я такого, звичайно, не пам'ятаю. За свої майже 60 років життя такої зими, такого грудня не пам'ятаю", - говорить старший науковий співробітник відділу природи Херсонського краєзнавчого музею Михайло Підгайний.

Цвіте не тільки південь, але і вся Україна – фото з різнокольоровими рослинами масово постять користувачі соцмереж. А у Вінниці вже почали торгувати червонокнижними пролісками. Журналісти знайшли первоцвіти в лісі, одна чіпати не стали. За зривання передбачений багатотисячний штраф і компенсація за кожну квітку.

Як повідомляв УНІАН, у Вінниці перед Новим роком розквітли проліски. Місцеві жителі вже продають квіти по 25 гривень за букет.