Заповідник

Екологічна американська організація Earthjustice подала позов на президента США Дональда Трампа після того, як він вирішив скоротити територію заповідника "Велика драбина" в штаті Юта на 768, 9 тис. га. Про це повідомляється на сайті організації, передає РБК.

Як наголошується в повідомленні, позов був складений від імені дев'яти екологічних організацій. На думку позивачів, скорочуючи територію заповідника, Трамп порушує закон від 1906 року, який зараховує охоронювані природні території до національного надбання.

Читайте такожУ США республіканці затвердили скасування правила, яке ввів Обама для захисту річок

Відео дня

За словами адвоката Earthjustice, якщо попередник Трампа (Барак Обама - ред.) використовував закон для захисту природи і культурних пам'яток США, то нинішній президент "спотворив закон, щоб відкрити заповідник для вугільних розробок". "Ми не дозволимо цьому статися. Ми використовуємо силу закону, щоб зупинити нелегальні дії Трампа", - сказав захисник організації.

У вівторок, 5 грудня, президент США підписав дві прокламації по скороченню території пам'яток. Крім "Великих сходів", який був створений Обамою в 2016 році, на 500 тис. гектарів був скорочений заповідник "Ведмежі вуха".

"Деякі люди думають, що природні ресурси Юти повинні контролюватися невеликою групою бюрократів, які сидять у Вашингтоні. Вгадайте що? Вони не праві", - заявив Трамп перед підписанням прокламації.

За словами Трампа, скорочення територій заповідників спрямоване на те, щоб місцеві жителі могли полювати та займатися скотарством.

"Тут [у штаті Юта], ми бачимо, що завдають шкоди і непотрібні заборони на полювання, скотарство і економічний розвиток. Ми бачимо, що обмеження на випас худоби перешкоджають тому, щоб родини передавали свої справи, ранчо і улюблену спадщину дітям", - сказав президент.