В цьому році зафіксовано кілька фактів розбійних нападів на державну лісову охорону підприємств Житомирщини / фото УНІАН

На Житомирщині зустрічі з лісопорушниками відтепер фіксуватимуть нагрудні відеокамери лісових охоронців.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Як зазначається у повідомленні, 45 відеореєстраторів та більше десятка нагрудних відеокамер придбали нещодавно держлісгоспи Житомирщини для оснащення лісової охорони, яка задіяна в рейдах з охорони лісових масивів. До кінця  цього року планують закупити ще, як мінімум, 20 одиниць такої техніки.

Відео дня

«В цьому році зафіксовано кілька фактів розбійних нападів на державну лісову охорону підприємств Житомирщини. Позаяк такі злочини, як правило, здійснюються вночі і без свідків, порушники лишаються непокараними із-за відсутності доказів»,- йдеться у повідомленні.

Читайте такожНа Житомирщині злочинці застосували зброю, коли лісники підловили їх на незаконній вирубці дубів (фото)

Аби мати можливість фіксувати факти порушень, знаряддя незаконної рубки, автотранспорт, що використовується на вивезенні незаконно добутої деревини держлісгоспи взялися «озброювати» лісову охорону новітньою технікою.

Всі автомобілі, які виїжджатимуть у рейди, відтепер матимуть відеореєстратори, а їх екіпажі - нагрудні відеокамери.

Фото- та відеофіксація допоможе встановлювати особи зловмисників, в разі необхідності стане інструментом захисту від можливих наклепів з боку порушників, - сподіваються лісівники.

Працівникам державної лісової охорони законодавство не забороняє здійснювати фото- та відеозйомку, яка дозволяє об’єктивно фіксувати факт порушення. Згідно зі ст. 91 Лісового Кодексу України, посадові особи

державної лісової охорони мають право проводити у випадках, встановлених законом, фотографування, звукозапис, кіно- і відеозйомку як допоміжний засіб для запобігання порушенням у сфері охорони, захисту, використання та відтворення лісів.