ministry-to-children.com

Уряд США представив стратегію з водопостачання, яка покликана розширити доступ до безпечної питної води і поліпшити санітарні умови по всьому світу, передає Голос Америки.

Читайте такожООН закликає держави зміцнювати співробітництво в управлінні водними ресурсами«Чиста вода та санітарія мають фундаментальне значення для охорони здоров'я, економічного розвитку, миру і безпеки», – йдеться в опублікованій заяві Держдепартаменту та Агентства з міжнародного розвитку.

Глобальна стратегія з водопостачання націлена на досягнення водної безпеки у всьому світі. За даними відомств, 30% населення світу не мають доступу до чистої питної води у своїх будинках, а 60% живуть в антисанітарних умовах.

Відео дня

За оцінками відомств, у зв'язку з браком стратегій щодо забезпечення належних водних ресурсів до 2025 року дві третини населення світу житимуть в умовах напруженості у плані водопостачання.

Стратегія закликає уряд США співпрацювати з іншими країнами і «ключовими гравцями» з метою розширення доступу до чистої питної води та належних санітарних умов. Ключовими елементами плану також є захист, обмін, регулювання та фінансування у сфері забезпечення водними ресурсами.

Стратегія зосереджена в першу чергу на регіонах з найбільш гострими потребами, робота в яких «найкращим чином відповідає інтересам національної безпеки» США, уточнюється в заяві.