Біловезька пуща / REUTERS

У польській частині біловезької пущі припинилися роботи по вирубці, повідомив Конрад Томашевскі, голова дирекції лісів Польщі, передає РБК з посиланням на Gazeta Prawna. Припинення вирубки послідувало після рішення суду ЄС, який наклав на країну штраф в розмірі €100 тис. за кожен день робіт.

Читайте такожВетеран АТО показав жахливі масштаби нелегальної вирубки лісу в Карпатах (фоторепортаж)

Томашевскі заявив, що виведення важкої техніки з пущі не пов'язаний з рішенням суду, а роботи проводилися тільки в рамках турботи про стан лісу. Міністр довкілля країни Ян Шишко, в свою чергу, заявив, що повністю впевнений у тому, що дії Польщі відповідали законодавству ЄС. Тому, підкреслив Шишко, до Польщі не можуть бути застосовані будь-які санкції.

Відео дня

Штрафом за продовження вирубки дерев у Біловезькій пущі Європейський суд пригрозив Польщі напередодні, 20 листопада. Суд зажадав припинити всі лісогосподарські роботи в заповіднику за винятком тих, які вимагаються з міркувань безпеки природних ресурсів.

У Польщі вирубку дерев у Біловезькій пущі пояснили боротьбою з жуком-короїдом. За даними польської влади, зараження відбулося на площі 34 тис. га. Для боротьби зі шкідником було прийнято рішення вирубати постраждалі дерева, а також вивезти сухостій.

Активні роботи в лісі, який входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, почалися в травні 2016 року.