Еколог розповів, як українська влада заробляє на вирубці лісу / фото УНІАН

Займатися наживою на вирубці лісу в Україні — це такий же абсурд, як будувати сховище з ядерними відходами в Чорнобилі за 70 км від Києва. Але, на жаль, уряд не бажає йти на жорсткі заходи щодо охорони лісу.

Про це директор Київського еколого-культурного центру, еколог Володимир Борейко розповів під час чату в "Главреде".

Він зазначив, що мораторій на вирубку лісу в Європі запровадили багато країн.

Відео дня

"Я думаю, що головною причиною того, що в Україні не ухвалюється мораторій на вирубку лісів, є те, що багато чиновників із Грушевського і Банкової заробляють на продажах лісу. А населення в цілому пасивне", — пояснив він.

Еколог розповів, що значна кількість народних депутатів також не підтримують цю ідею.

Читайте такожВ Україні посилили відповідальність за незаконну вирубку лісу

"Наведу цікавий приклад. Нещодавно у Фастівський лісгосп за скаргою місцевих жителів на рубку дубових лісів приїхала одна відома народна депутатша, вона ж Герой України, і потім заявила, що "лісгосп правильно робить, що рубає ліси, які в свій час були посаджені в степу комуняками, а Україна — степова країна, і замість лісу тут повинен бути степ". Поки у нас є такі депутати і Герої України, ліси нам не захистити", — підкреслив він.

За його даними, по лісистості (кількістю лісів до площі країни, — ред.) Україна займає одне з останніх місць в Європі.

"У всіх регіонах України ліси знищуються стрімко. Найчастіше говорять про Карпати але це тому що завдяки гористій похилій місцевості там рубку видно. А в рівнині Київської області її не видно, однак вона така ж інтенсивна", — додав Борейко.