фото прес-служби СБУ

На Тернопільщині викрили незаконну розробку кар’єру, збитки оцінюються у понад 0,6 млн грн. Як повідомили УНІАН в секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області, Служба безпеки України спільно з поліцією та державною екологічною інспекцією викрила та припинила незаконний видобуток корисних копалин на території Збаразького району.

Співробітники СБУ встановили, що службові особи одного з місцевих підприємств, яке спеціалізується на виробництві будматеріалів, без спеціального дозволу організували видобуток суглинку. Незаконні гірничі роботи проводилися промисловим способом із використанням важкої техніки.

фото прес-служби СБУ

Видобуту породу підприємство використовувало для виготовлення та подальшої реалізації будівельної цегли, уникаючи сплати до місцевого бюджету рентних платежів за користування надрами. За попередньою оцінкою експертів обсяги завданих збитків перевищують 600 тис. грн.

Відео дня

За матеріалами СБУ поліцією відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 240 (порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України.

фото прес-служби СБУ