Ілюстрація / REUTERS

На Волині викрили групу, яка нелегально виготовляла та експортувала деревне вугілля до Польщі. Як повідомили УНІАН в управлінні ГУ ДФС у Волинській області, в рамках кримінального провадження оперативники та слідчі ГУ ДФС у Волинській області провели обшук офісного приміщення та огляди територій, де зловмисники облаштували цехи з незаконного виробництва деревного вугілля.

Читайте такожВ Україну прибула нова партія американського вугілля

Співробітники податкової міліції вилучили 6 тонн незаконно виготовленого деревного вугілля, 50 куб. м необлікованої деревини, 13 одиниць обладнання (піролізних печей), що не мали сертифікації, а також 14 печаток та штампів суб’єктів господарювання.

Відео дня

Серед фірм, через які здійснювалися незаконні оборудки, є 2 підприємства-нерезиденти з Панами і Литви. В офісі тіньових постачальників деревного вугілля правоохоронці також виявили документацію, що підтверджує проведення незаконних операцій, і чорнову бухгалтерію.

Наразі вирішується питання призначення експертиз та накладення арешту на майно вартістю понад 500 тис. грн, що вилучено в ході обшуків.