Лісове озеро разом з рибою зникло під землею у Володимирській області РФ в результаті утворення карстової воронки. Про це повідомив заступник головного державного інспектора в галузі охорони довкілля регіону Іван Шапошников, передає РІА Новости.

За його словами, про те, що у В'язниковському районі в лісі раптово зникло озеро, повідомили місцеві жителі.

"Причина загалом банальна – утворення карстової воронки. Це відбувається по всьому світу, в місцях, де є карстові утворення. Стався черговий обвал карсту, і цей провал - й пішло озеро", — сказав він.

Читайте такожГігантська воронка на Ямалі перетворюється на тундрове озеро (фото)

Шапошников зазначив, що діаметр озера був приблизно 140 метрів, в ньому водилася риба, проте рибопромислових ділянок не було. "Чи наповниться він знову – важко сказати. Буває, що відновлюється", — прокоментував він.

Також експерт розповів, що в регіоні у трьох районах є карстові утворення, і вже траплялися карстові провали. Наприклад, в кінці 1950-х років неподалік стався так званий Пивоварський провал – більший за площею, ніж зникле озеро.

Карстова воронка утворюється, коли підземні води підмивають і розчиняють ґрунт. В результаті земля просідає, й утворюються воронки різних розмірів.