В Одеській області прикордонники затримали двох браконьєрів зі 100-кілограмовою білугою, занесеною до Червоної книги України. Про це УНІАН повідомив начальник прес-служби Ізмаїльського прикордонного загону Ігор Перегняк.

За його словами, браконьєрів із білугою, довжиною 2,5 метра, затримано вчора, 29 жовтня.

Відео дня

Плавзасіб із порушниками було виявлено під час патрулювання річки Дунай, у районі Старостамбульського гирла.

Читайте такожВчені показали рибу, яка живе на рекордній глибині: вона виявилася милою (фото, відео)

«Браконьєри намагалися позбутися риби, яку незаконно виловили, однак викинута за борт риба відразу спливла на поверхню, оскільки була мертва. В ході подальшої перевірки в човні виявлено 4 риболовецькі сітки довжиною 300 метрів, також встановлено, що чоловіки не мали при собі документів, які підтверджують їхні особи, а човен не приписано до жодного з причалів», - розповів Перегняк.

Про факт незаконного зайняття рибним промислом прикордонники поінформували Кілійське відділення Національної поліції. Риба, човен та заборонені знаряддя лову передано до поліції. На двох громадян складено протоколи про адміністративні правопорушення, подальшу їхню долю вирішить суд.

Білуга (Huso huso) - риба сімейства осетрових, найбільша прісноводна риба, що живе до 100 років. Єдиний підвид цього сімейства у фауні України. Вид включено до Червоної книги України.